Seeterin historia alkaa 1600 luvun lopulta kun Munckien suvun Hirsjärven säteri-ratsutilasta myytiin puolet Johan Lindeströmille. Samalla tilan nimeksi tuli tällöin Söderkulla, joka edelleenkin tilan maarekisterinimenä. Kansan suussa säteriratsutilan nimeksi muodostui kuitenkin Seeteri.

Seuraavat omistajat olivat samaa sukua: kornetti Gabriel Lindström ja seuraavaksi tämän pojat. Daniel Lindströmin leski Juliaana Fleege osti tilan perintötilaksi 1.10.1805, jolloin Seeterin pinta ala oli 2547 tynnyrinalaa (1257 ha). Nykyisen omistajan, Eerika Torkkomäen, kaukainen sukulainen maakauppias Erik Johan Södeström tuli omistajaksi vuonna 1844. Tämän leski Antoinette Lönnfors piti jonkin aikaa kartanoa, kunnes poika maisteri Knut Salomon Södeström aloitti isännyyden. Hän myi Seeterin n.1920 ja perhe muutti Viikiin, joka juuri vapautui sadan vuoden vuokrasopimuksesta Lindeströmien kanssa. Söderströmien jälkeen omistajana oli 2-3 vuotta “talotrokari” Johansson, kunnes Eerika Torkkomäen iso-isä, Aarne Torkkomäki osti tilan vuonna 1922, ja rakennutti nykyisen, 1937 valmistuneen tiilestä tehdyn päärakennuksen, jonka on suunnitellut rakennusmestari Martti Anttila. Seeterin 2 edellistä puurakenteista päärakennusta oli tuhotunut tuipaloissa 1870 ja sen jälkeen.

Juhani ja Riitta Torkkomäki isännöivät Seeteriä yli viisi vuosikymmentä, vuodesta 1962. Pelloill viljeltiin noina vuosina ruokaperunoita, vehnää, kauraa rypsiä jne. Lampaita kasvatettiin 45 vuotta. Vuonna 1972 omassa käytössä ollut rantasauna kunnostettiin vuokralaisia varten. Vieraita oli tulossa paljon enemmän kuin oli osattu odottaa – päätettiin rakentaa 5 mökkiä lisää ja kunnostaa myös pihapiirissä oleva Pehtoorintalo.

Eerika Torkkomäki aloitti isännyyden vuonna 2014. Nykyisin pelloilla tuotetaan vuorovuosina mm. kauraa, vehnää ja ohraa.

Seeterissä on vuosikymmenien aikana kasvettu matkailutalon isäntäväeksi ja vieraat ovat osa elämäämme. Huviloista 6 on rannalla sekä 2 asuntoa Pehtoorintalossa. Vuokralaisten viihtyminen huviloissaja hyvä palvelu ovat Seeterissä erityisen tärkeitä. Monipuolista perhe-yritystä ja maatilaa luotsaava, nuorin tytär Eerika Torkkomäki tekee tiivistä yhteistyötä mökkivuokraustoiminnassa Lomarengas Oy.n kanssa.